Vědci objevili "Ameriku" aneb posílená imunita

K dnešnímu článku mě inspiroval jeden můj známý, který onemocněl rakovinou slinivky a také nadpis v Lidových novinách Nová léčba úporných nádorů slaví úspěch ze dne 29.04.2015 (Zdrojhttps://byznys.lidovky.cz/nova-lecba-upornych-nadoru-slavi-uspech-f0m-/media.aspx?c=A150428_230450_ln-media_sm). 

V onom článku se mj. dočtete, že „Čeští onkologové začali léčit lidi s rakovinou unikátní metodou. Zbraní je vlastní imunita člověka. Léky, které ji vybudí, se nasazují u nádorů nereagujících na chemoterapii. Pacienti, kteří měli před sebou jen pár měsíců života, teď dlouhodobě přežívají.“

BINGO !!! Čeští vědci objevili něco, co víme více jak 2000 let. Člověk nemusí být zrovna lékař, aby pochopil, že nejlepším, nejlevnějším a nejefektivnějším způsobem léčby je PRVENCE a silný imunitní systém.Posílení imunity se dá docílit různými cestami přirozenou cestou. Zdravou a vyváženou stravou, pohybem, otužováním, potravinovými doplňky.

Statistika nuda je

Má však cenné údaje, zpívá se v jedné písni od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Tak se pojďme podívat na pár údajů.

  • Melanom patří stále mezi nejhorší formy rakoviny. V pokročilém stádiu se i přes pokrok v medicíně považuje za prakticky nevyléčitelný.
    Jedná se o zhoubný nádor, většinou kůže, ale může se objevit i v oku a ve střevech.
  • 2.525 se ročně objeví v ČR nových pacientů s melanomem
  • 27.800 je nemocných v ČR celkem  s melanomem
  • 160.000 nových případů melanomu je ročně diagnostikováno ve světě.
    Nejčastěji se vyskytuje u mužů a bělochů žijících ve slunném podnebí.
  • 48.000 lidí melanomu každý rok podlehne
  • Léčba dle vědců popsaná v LN může mít nežádoucí účinky, které se projevují vyrážkou, záněty střev či sníženou funkcí štítné žlázy a hypofýzy. Potlačují se pomocí kortikoidů.
  • 2 mil Kč stojí v průměru terapie na jednoho pacienta v ČR

·        55.6 mld Kč by stála léčba pacientů jen s melanomem v ČR

  • Na kardiovaskulární choroby u nás umírá ročně asi 4 tisíc lidí, co je cca 53 % všech úmrtí (alespoň v něčem jsme první v EU).

To jsou čísla, co ?! Jistě v porovnání s výší státního dluhu jsou to jen drobné, ale
i tak by se dala tato částka investovat jiným, zajímavějším způsobem. Co nám k tomu brání ? Vlastně NIC. 
Jenom změnit poněkud své myšlení a přijmout fakt, že ZDRAVÍ JE BOŽÍ DAR, a proto je potřeba se o něj starat.

 

Všichni chceme žít dlouho

A pokud možno v co nejpevnějším zdraví. Asi Vás nepotěším, protože průměrná délka života v porovnaní s těmi „nejlepšími“ krajinami jako je např. Japonsko, zaostáváme o celých 8 až 12 roků ! V preventivní starostlivosti nás východní lékaři obrazně hodnotí takto: „Vy se začínáte zajímat o svoje zdraví 3 dny před smrtí, my 3 roky před tím, než choroba vůbec vznikne.“

Na čem vlastně závisí zdraví populace? Podle statistiky Světové zdravotnické organizace WHO (= World Health Organization) je to

  • genetika nebo-li dědičnost, což je cca 25 %,
  • zdravotní systému, což je 17 %,
  • jiných faktorů je 7 %
  • životní styl, a to 51 %

Z výše uvedeného vyplývá, že naše zdraví závisí od toho, jak žijeme.
A co je důležité, máme to jen a jen ve svých rukách.

Prevence

Právě prevence hraje svůj význam už v dětství a je i nejúčinnější. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Zdravá strava, zdravý životný styl a k tomu Aloe Vera gel a nebo Reishi, protože jejich jedinečné složení má velký význam v boji s nádory  a funguje i u onkologických pacientů. Navíc tyto potravinové doplňky jsou odzkoušené tisíciletím.
 

Posílená imunita dokáže zhoubné bujení pozastavit, a dokonce i zvrátit. Výzkum v oblasti příčin a průběhu chorob ukázal, že při vzniku mnohých závažných chronických onemocnění se zásadným způsobem podílí zánět.
A to zánět chronický, který trvá dlouho. K jeho chronicitě výrazně přispívá oxidační stres, což je stav, který vzniká při nadbytku reaktivních sloučenin kyslíku, které voláme volné radikály. Ty přicházejí do našeho těla z okolního prostředí (životní prostředí, těžké kovy, ionizující a ultrafialové záření, léky a pod.), ale vznikají i v našem těle jako produkty látkové výměny buněk, aktivací zánětových buněk a ve zvýšené míře se tvoří následkem stresu.  K jeho účinnému odstraňování slouží tzv. antioxidanty, které s volnými radikály reagují za vzniku neškodných látek. Oxidační stres je výsledkem nerovnováhy mezi množstvím volných radikálů v těle a hladinou antioxidantů, které mají odstranit. Přebytek radikálů způsobuje poškození buněk a tkání a přispívá k tak závažným chorobám jako je rakovina, ateroskleróza, revma či cukrovka a mnohým dalším. Antioxidanty tedy mají důležitý preventivní a léčebný potenciál. Bez nich se prostě nezaobejdeme. Mají mnoho funkcí v látkové výměně, detoxikačních procesů
v játrech, vstřebávání jiných látek a účastní se tisíce dalších reakcí, bez kterých by naše tělo nefungovalo správně. Bereme je ze stravy, hlavně z ovoce
a zeleniny. Zabezpečit tyto látky v dostatečném množství vysoké biologické hodnoty a při konzumaci ovoce  a zeleniny, jaká je u našich krajinách reálná, je nemožné a nedostatečné. Proto tedy musíme užívat doplňky stravy. Absolutními vítězi mezi vitamíny
s antioxidačním účinkem jsou vitamíny A, C a E, které spolu se zinkem a lykopenem (silný antioxidant s dokázaným preventivním působením u rakoviny prostaty, prsu a děložního čípku). Vše najdete v doplňku LRoxan.

Kromě vitamínů pro nás příroda připravila celý seznam prospěšných fytochemikálií s využitím v prevenci rakoviny. Mezi ně patří i flavonoidy a polyfenoly. Obě skupiny látek chrání buňky našeho těla před vlivem škodlivých volných radikálů. Výzkumy dokazují, že jejich vysoká konzumace je pro člověka mimořádně důležitá a pro dlouhodobou podporu zdraví prospěšná. Jejich pravidelný příjem nejenže působí preventivně před vznikem  rakoviny ale zpomaluje i růst nádorových buněk, podporuje imunitu a obranyschopnost, tlumí zánětové procesy a působí antitromboticky. Jejich účinky nezávisí jen od zkonzumovaného množství, ale hlavně na chemických vazbách s cukernatými složkami, které jsou pro člověka nejvyužitelnější. A právě v takovéto formě jsou dostupné v doplňcích jako je VitaAktiv a Cistus Incanus. V tlumení zánětových procesů a tím i ovlivňování chronického zánětu jako rizikového faktoru vzniku rakoviny, hrají podle posledních výzkumů velkou úlohu i polynenasycené mastné kyseliny tzv. PUFA. Více na stránkách OMEGA3.

Velký význam, hlavně v prevenci nejčastějšího se vyskytujíce se formy rakoviny (rakoviny tlustého střeva a konečníku) se přisuzuje probiotikám. Významným rizikovým faktorem je ale i časté užívání antibiotik, které ničí i prospěšné baktérie mléčného kvašení, čím se vytvářejí podmínky vhodné pro vznik rakoviny.

V případě zájmu nás kontaktujte ještě dnes a přesvědčete se sami, jak může být prevence krásnou zábavou VAŠEHO života.

 

Hodně zdaru nejen při prevenci VAŠEHO zdraví VÁM přejí
Mgr. Marta Maliňáková a Mgr. Jiří Maliňák

červenec 2015

 

použitá literatura: