Je to i mužská záležitost

Dámy a pánové, dnes se budeme bavit o lidském těle, respektive o jeho péči, a to o kosmetice.

Dříve jsem si myslel, že kosmetika a péče o sebe je výhradně “Ženskou záležitostí“ a že je to pod mou mužskou úroveň zabývat se těmito věcmi. Vůbec jsem to neřešil, a zastával názor, že muž je pánem tvorstva, a tudíž může i smrdět.
A výsledek se dostavil. Měl jsem problém s akné (popupínkovanou tvář), ženy mě odmítali, mé sebevědomí klesalo. Chodil jsem zarostlý jako Ezau (Pozn. 
Být zarostlý jako Ezau znamená, že už by vás někdo moc rád viděl u kadeřníka). Má ranní hygiena spočívala v tom, že jsem ráno vstal, šel do koupelny a na vlhčenými prsty protřel oči. Při jedné návštěvě u babičky, to už jsem chodil do tanečních, si mě děda pozval do svého pokoje, že se mnou potřebuje probrat nějakou mužskou záležitost. Dnes si už nepamatuji, které všechny mužské záležitosti jsme probírali. Pamatuju si jen jedno. Děda byl chemik, takže věděl, co se v kosmetice ukrývá. Poradil mi, jak to udělat, aby má pokožka při holení příliš netrpěla. Doporučil mi, jaký krém mám používat před i po holení.

Zajásal jsem. Situace se rapidně změnila. Mé sebevědomí stouplo a já jsem konečně začal míti úspěch u něžného pohlaví.

A jak to mám dnes?

Dnes, přátelé, vím, že je dobré se o svou pokožku starat, protože je to naše ochrana, náš ochranný plášť. Den začínám studenou sprchou, čistím si nejen zuby, ale i pleť, používám krém na ruce i na obličej. Je toho spousta, co se v mém životě ohledně kosmetiky změnilo k lepšímu. A hlavně je to i mužská záležitost.

Kosmetika a trh

Na trhu existují přípravky prospěšné i škodící. Je potřeba vědět, jak je poznat. Kvalitní kosmetika má na obalu napsáno SPECIAL CARE neboli speciální péče.
A podle toho také odpovídá složení. Můžete si ji předem vyzkoušet, vzít si vzorky domů. Má odpovídající dermatesty. LR kosmetika toto splňuje, a proto ji používám a vřele doporučuji.

Závěr

  1. Kůže je náš největší orgán (2 m2) a je dobré se o ní starat. Více zde.
  2. Kosmetika je i mužskou záležitostí a správný chlap by si  i s tímto měl umět poradit
  3. A pokud si neví rady, nemusí to nechávat jen na ženě, milence, přítelkyni. Stačí zvednout telefon a zavolat mi na mé číslo.

 

 

Přeji hezký den.

 

Váš Jiří Maliňák, LR partner tělem i duší